Legile Umane și Legile Universale

Legile Universale sunt mecanisme care modelează cum se manifestă energia prin informație.

Altfel spus, Legile Universale sunt mecanismele proiectate pe deplin funcțional de către Conștiința Universală prin care se asigură circulația informației la nivel de Univers, care generează la diferite frecvențe, vibrații energetice.

Informația la nivelul cel mai înalt este în continuă mișcare și transformare, această dinamică a ei numindu-se Energie Cosmică. Pentru aceste aspecte poți consulta articolul: Energia Cosmică în Corpul Uman.

Omul în sine este în același timp ancorat în mai multe corpuri: fizic-materie, energetic și informațional. În sine, corpul material este tot o energie care vibrează la o anumită frecvență. Planul fizic în care ne aflăm și pe care îl denumim toți realitate comună, fizică, reprezintă de fapt o vibrație energetică la care suntem conectați.

Exercițiu de imaginație: imaginează-ți vibrația Planetei și a tuturor locuitorilor ei, umani și din regnurile animal, vegetal și mineral și răspunde-ți la următoarele întrebări:

  1. Pot să mă privesc din afara rolului meu uman?
  2. Cu cine mă simt conectat/ă la nivel cosmic (poate fi un corp astrofizic sau o energie) și cum îl/o definesc?
  3. Ce pot face având instanța observatorului propriei vieți, ce mă interesează să aflu despre mine?

Revenind la planul concret al vieții umane, fiecare OM se află într-o continuă mișcare prin activitățile sale. Culoarele fizice pe care își desfășoară activitatea sunt încărcate cu energie și informație, atât internă cât și externă, din interacțiunea cu alte corpuri, rezultând o vastă rețea energetico-informațională.

Întrebarea fundamentală care se pune este: Cine are acces pe deplin la astfel de rețele de informații?

Unii ar răspunde: cei evoluați, persoane cu capacități paranormale sau nimeni.

Dar dacă Rețeaua în Sine are Conștiință?

Teza Conștiinței Universale a îmbrăcat mai multe denumiri: de la Dumnezeu (în creștinism), Allah (în islamism), Yahve (în iudaism), la Arhitectul Suprem (în Masonerie) și Principiul Universal (în știință).

Fără a se atinge un numitor comun, au rezultat conflicte pe Terra, de la războaie la neconcordanțe în dezvoltarea civilizațiilor.

Teza pe care o urmărim în acest articol este însă aceea de a selecta punctele comune ale tuturor acestor abordări.

Premisele sunt:

a) toate explicațiile de până acum ale Legilor Universale, fie ca sunt științifice, religioase sau filozofice pornesc de la observații, revelații individuale care sunt apoi scrise și transmise către alții, însă nu există încă o teorie unitară unanim acceptată pe Terra.

b) prima cauză a neconcordanțelor informaționale privind Legile Universale înțelese de OM constă în faptul că suntem în dualitate conflictuală și programele care rulează sunt catalogate din start de OM ca fiind antagonice în loc să fie complementare (vezi caracteristicile bun vs. rău)

c) a doua cauză a conflictelor informaționale la nivelul societății umane o constituie structura fizică umană pe bază de Carbon care permite procesarea limitată a informației în raport cu nivelurile superioare informaționale și care nu reprezintă varianta optimă pentru materie (o variantă îmbunătățită ar fi Siliciul).

Cum putem optimiza structura fizică umană pentru a putea procesa informații mai elevate?

Pentru ca Omul să evolueze de la nivelul actual, fizic, de societate conflictuală este necesar să-și modifice structura fizică bazată pe Carbon prin vibrație (flux energetic de viteză crescută).

O soluție este optimizarea alimentației susținută de tehnici avansate de meditație și concentrare.

Scopul final este acela de a fi în concordanță cu Legile Universale pentru a-și atinge potențialul maxim de Creator.

Majoritatea religiilor au încercat să formuleze aceste Legi prin prisma unor profeți, maeștrii, învățați care au atins nivelul maxim de înțelegere a unor fenomene și le-au împărtășit maselor de oameni.

Ce a produs totuși acest sistem conflictual dintre diferite credințe religioase si conflictele politice de pe Terra?

Explicația noastră este că ruptura dintre Legile Universale și OM a apărut atunci când s-a pus accentul pe CINE a observat/enunțat acele legi și nu pe CE reprezintă Legile în sine.

Astfel s-au creat Egregori.

Astfel spus, s-au produs erori, de informație trunchiată, de nivele foarte înalte de energie care au produs în timp conflicte în lumea fizică.

Putem spune că Egregorii sunt adevarații Zei definiți și susținuți energetic de religii.

Prin trunchierea informației inițiale, Legile care erau în observare au fost reinterpretate până când și-au pierdut înțelesul pentru marea majoritate a oamenilor.

Practic Legile prezente în Religii sunt Legile Universului interpretate și transmise de oameni în timp, prin copieri și traduceri sub diferite forme subiective, adică avem ceea ce se numește Legea Umană.

Legile din Religii

Legile din Iudaism

Legile din Creștinism

Legile din Islam

Dincolo de Legea Umană, scrisă în cărți, există Legile Universale care nu pot fi așternute pe hârtie și care ar trebui să conțină pe lângă mecanismele de funcționare ale Universului și evaluări ale capacității umane de a se integra în mecanismul energetico-informațional universal.

Observația noastră este că ceea ce caută majoritatea Oamenilor, Sensul Existenței (unii definindu-l utilitarist, alții filozofic) este de fapt definirea a trei momente ale existenței: Trecut, Prezent și Viitor.

Ce suntem la nivel Universal dacă Oameni suntem doar un interval de maxim 100-150 de ani?

Răspunsul care provoacă o aprofundare este: Cauza determină Scopul și Trecutul din care provenim fiecare ne determină Viitorul.

Ceea ce numim Forță Divină Supremă se conține pe Sine fără a avea nevoie de alte repere, asemeni Spațiului Universal în care se desfășoară atât informația, cât și energia.

Aceasta este Legea lui Unu de la care pornesc Legile Hermetice care au drept corespondent curentul gnostic.

Soluția este echilibrul dintre conflictul extern al Legilor Universale (perceput ca un conflict doar de către Oameni) și cel intern al Legilor Umane (evidențiat de conflictele de pe Terra). Echilibrul poate fi atins prin ajustări pe care Omul le poate face între Legea internă și cea externă. Compromisul dintre Arta Păcii și Arta Războiului. Recomandam aprofundarea acestor Arte aici.

Arta Războiului lui Sun Tzu postulează următoarele principii:

  1. Cunoașterea adversarului
  2. Menținerea obiectivului
  3. Ocuparea unei poziții bune
  4. Simularea slăbiciunii pentru a deruta inamicul
  5. Atitudine ofensivă
  6. Importanța elementului surpriză
  7. Evaluarea calităților inamicului

“Arta Păcii este principiul non-rezistenței și tocmai din această cauză ea este victorioasă încă de la început. Cei care au intenții rele sau gânduri certărețe sunt instantaneu înfrânți. Arta Păcii este invincibilă deoarece ea nu se luptă cu nimic. Nu există întreceri în Arta păcii.”

Principiile postulate de Ueshiba Morihei (fondatorul artei marțiale japoneze Aikido) sunt:

  1. Cunoașterea de sine
  2. Atenție și vigilență
  3. Poziția fermă și rapiditatea în reacții
  4. Justețe, armonie, echilibru, reconciliere
  5. Contopire cu tehnicile și controlul atacurilor

Lasă un comentariu