Test Enneagrama

Determinarea tipologiei de personalitate prin metoda enneagramei

Modelul de enneagrame este un model psihodinamic care se bazează pe nouă tipologii (eneatipuri). Abordarea curentă utilizată a fost dezvoltată în principiu de Oscar Ichazo în jurul anilor ’60 şi răspândită de Claudio Narajo în anii ’70.

Enneagrama reprezintă în principal un mijloc de diagnostic a perspectivei emoționale asupra vieții. Poate nu va elimina problemele, însă va scoate în evidență fixațiile ascunse și va servi drept ghid despre viziunea altor persoane asupra lumii. Enneagram a devenit popular în special pentru cei care promovează auto ajutorarea și dezvoltarea personală, însă este utilizat și de psihoterapeuți, profesori, psihologi, manageri și oameni de afaceri.

Enneagrama împarte comportamentul oamenilor în nouă tipuri distincte și unice. Astfel, cunoașterea Enneagramei poate permite înțelegerea și prezicerea comportamentului, percepțiilor, interacțiunilor, comunicărilor și a stilului de învățare ale unei persoane în diferite situații. Enneagrama poate fi folosita pentru a înțelege ce antrenează oamenii să se comporte intr-un anumit mod. De asemenea, înțelegerea Enneagramei poate fi folosită în aplicații practice, cum ar fi team building-ul, motivația, conducerea, împuternicirea, instruirea și educația studenților, precum și pentru auto-descoperire și evoluție spirituală.

Enneagrama a fost folosita în primul rând ca instrument de stimulare a conștiinței de sine, a auto-observării, a reamintirii de sine și a cultivării cunoștințelor spirituale.

Testul poate fi făcut aici sau în română aici.

Puteți descărca gratuit cartea cu explicații pentru fiecare tip de personalitate de aici:

CITEȘTE ULTIMELE ARTICOLE:

URMĂREȘTE-NE!

Drepturi de autor © 2020 Drumul Inițierii

Publicitate
%d blogeri au apreciat: