Teste

Pe Drumul Inițierii îți recomandăm să începi prin a te cunoaște mai bine din toate punctele de vedere prin diverse testări și teste.

Personalitatea este un subiect studiat încă din China Antică de acum peste 4.000 de ani în vederea optimizării numirilor în ierarhia statului. Împăratul Chinei solicită aplicarea unor teste psihologice oficialilor o data la trei ani pentru a le valida capacitatea de a ocupa funcțiile pe erau numiți. În timpul dinastiei HAN aceste teste au devenit scrise și evaluau persoanele din cinci domenii: drept civil, domeniul militar, agricultură, finanțe și geografie.

Cu timpul in istoria omenirii testele de personalitate au devenit mai cunoscute si accesibile publicului astfel incat in anul 1890 este mentionat primul test psihologic denumit „test mintal” și care îi aparţine lui James McKeen Cattell.

În acest moment în acest domeniu există o paletă largă de teste de personalitate însă în limba română nu prea avem o structură bine pusă la punct și orientată pe specificul profesional din țara noastră.

Noi îți propunem un set de teste concepție a echipei noastre prin care să ajungi să te cunoști și să-ți descoperi abilitățile practice neconștientizate încă aici.

Îți recomandăm și următoarele testări:

Sfatul nostru: Notează într-o agendă toate calitățile cu care te indentifici din rezultatele acestor teste. De asemenea, notează și defectele pe care ajungi să le conștientizezi.

Poți chiar printa rezultatele testărilor și să subliniezi cu un marker calitățile pe care consideri că le ai și cu alt marker de altă culoare defectele. Apoi notează-le fiecare pe câte o coloană într-un tabel.

Asumă-ți cine ești și începe de aici să schimbi ce nu îți place la tine și folosește-ți calitățile pe care le-ai conștientizat, pentru evoluția ta personală!

CITEȘTE ULTIMELE ARTICOLE:

URMĂREȘTE-NE!

Drepturi de autor © 2020 Drumul Inițierii

Publicitate
%d blogeri au apreciat: