Semnificatia culorii lumanarilor

Lumanarile au fost folosite in ritualuri de la inceputul societatii umane si au drept principal scop deschiderea drumului catre obiectivul pentru care sunt aprinse.

Puritatea unei lumanari provine din materialul din care este fabricata (ceara de albine este preferata parafinei de exemplu), sursa care a produs-o (lumanarile facute manual de preferat celor produse industrial) , semnificatia culorii (pe care o abordez in acest articol), parfumul ei (daca lumanarea contine parfum si natural, cu atat mai inalta vibratia) precum si energia celui care o aprinde (nivelul vibrational si directia pentru care este aprinsa).

Toate aceste caracteristici contribuie la eficienta unei lumanari, si ca sa pun punctul pe i la magia lumanarii, pentru ca da, o lumanare reprezinta Magie.

In poza ai o multitudine de lumanari pentru care propun un exercitiu de autocunoastere dupa ce alegi culoarea de lumanare cea mai atractiva.

Ar putea fi o imagine cu lumânare, foc şi text care spune „Alege culoare!”

Semnificatia alegerilor este urmatoarea

Lumanari Albastre

Semn: Aer si Apa

Simturi: Auditiv, tactil si gustativ

Semnificatia Culorii:Ai conectare cu planul intelectual, activitate intensa mentala pe a iti explica rolul pe care il ai si contributia ta in mediul in care traiesti.Ai o capacitate deosebita de maleabilitate, asemeni aerului si apei , investighezi si te contopesti cu ceea ce atingi.Ai focus pe senzatii si trairea lor mentala.

Culori asociate care te pot face sa vibrezi: Violet , Verde

Feng Shui: Poti sa iti reprezinti elementul apa sau aer cu care rezonezi printr-un tablou cu peisaj marin pe care sa te focusezi atunci cand simti caai nevoie de evadare din mediul in care traiesti. Poti sa achizitionezi un element de decor marin, scoici, pietre, nisip.Asculta muzica si creeaza-ti spatiul personal care sa includa sunete, poate fi un element de decor care produce sunete, cum ar fi un bol tibetan.

Aromaterapie: Parfum de Albastrele, Briza Oceanica

Cristale: Larimar, Lapis Lazuli, Turcoaz

Alte Recomandari: alege un accesoriu de corp albastru , bijuterie, breloc care sa te reprezinte si in care sa iti inamagazinezi energia de expansiunepe care o simti asemeni aerului si apei astfel incat sa ii dai cea mai utila forma practica de care ai nevoie in activitatile taleCu alte cuvinte creeaza-ti mental rezervorul de resurse pentru expansiunea ta.

Lumanari Violet, Roz

Semn: Foc, Aer

Simturi: Vizual , kinestezic

Semnificatia culorii Ai conectare cu planul emotional intens, te manifesti pe o plaja larga de emotii si iti place sa le exprimi prin daruire de Sine.Pentru a avea stabilitate in emotii acceseaza emotiile prin informatii din geometria sacra. Simti si cauta tiparul geometric care este asociat.Acest exercitiu iti va deschide ferestre despre care nici nu banuiai ca exista.

Culori asociate care te pot face sa vibrezi: Albastru, Verde

Feng Shui: Alege obiecte sau flori de culoare intensa cyclam, roz pe fundal gri, negru , astfel incat sa ai punctul de pornire in a te manifestaAceasta culoare este una a expansiunii, asa ca este suficient sa ai un punct pe care sa il percepi constient, pentru ca motorul il ai deja intern.Ai nevoie de triggeri sanatosi si stabili pe care sa ii constientizezi , prin care sa iti accesezi potentialul creativ care este deosebit.

Aromaterapie: Parfum de Violete, Parfum de Lavanda

Cristale: Charoit, Cuart Roz, Calcit Roz, Ametist

Alte Recomandari: Pentru a avea efect maxim Alege un singur accesoriu de culoarea mentionata care sa straluceasca, pentru rafinament, poti sa tii ascuns acest detaliu si sa il pui in evidenta la momentul oportun, poate fi poseta, borseta, rucsac, bijuterie sau haine de corp nedezvaluite exterior.

Lumanari Negre

Semn: Pamant, Lemn

Simturi: Tactil, Kinestezic

Semnificatia culorii Ai cunoasterea profunzimilor si o alura misterioasa, din totdeauna ai simtit atractie fata de aventura si necunoscut, insa l varste emotionaleridicate inseamna cercetare si intelegere profunda.Faci parte dintr-o categorie aparte a introvertilor care investigheaza in profunzime laturi pe care cei din afara ar crede cu greu ca fac partedin preocuparile tale.Este un semn al cunoasterii si maturitatii, care nu exclude socializare, insa este una elitista bazata pe interese si valori comune.

Culori asociate care te pot face sa vibrezi: Alb , Rosu

Feng Shui Te simti bine intr-un mediu constant ca fond si misterior ca si joc de lumini, iti plac draperiile, locurile personale protejateAi nevoie de sertare, organizare si spatiu personal, Recomandarea este sa iti asiguri prin propriile puteri si decizii aceste zone personale,fara a astepta de la cei din jur. Ca si simbol, recomand nodurile Trinka si cifra 8 sub forma de accesorii personale.

Aromaterapie Parfum de Cafea, Scortisoara

Cristale Merlinit Obsidian Negru

Alte Recomandari: Pastreaza misterul pentru tine si delimiteaza interferentele externe prin fermitate, din afara poti sa fascinezi, insa doar prinasumarea a ceea ce esti in profunzime iti da siguranta sa faci delimitarile si sa te conectezi cu ce este compatibil cu tine.

Lumanari galbene, aurii

Semn: Foc , Metal

Simturi: Vizual, Tactil

Semnificatia culorii Ai cunoasterea propriei valori si ambitie de a primi apreciere. Pentru unii poate fi o competitie asumata si afisata direct.Pentru Rafinament se poate ajunge de la atractie fata de tot ce este stralucitor si sclipitor, la accente de culoare.Tine cont ca valoarea trebuie recunoscuta si descoperita de cei din jur si nu ca invidie, ci ca reper si recunoastere naturala.Este culoarea Liderului, care nu are nevoie de prea multe situatii pentru a iesi in evidenta.

Culori asociate care te pot face sa vibrezi: Alb , Rosu, PortocaliuPentru a iti atinge obiectivele privind statutul social, creste-ti puterea interioara prin cunoasterea a ceea ce este apreciat de cei din jurdin ceea ce esti si rafineaza exprimarea ei, dar lucrand intern pe mai multe planuri!

Feng Shui: Alege cu grija zonele luminoase ale mediului in care traiesti sa iti asezi lucrurile personale, astfel incat sa iti tii in luminaceea ce te reprezinta. O camera in care sa te trezesti sub razele soarelui, un birou luminos sau chiar si veioze si jocuri de lumini noapteate pot tine in mediul tau de manifestare a potentialului de lider

Aromaterapie: Citrice, Miros de fan ,

Cristale: Citrin , Calcit Galben, Pirita, Calcedonie, Aragonit, Chihlimbar

Alte recomandari: Fii discret in a arata sursa ta de putere pentru ca asa admiratia va creste si vei proteja ascensiunea ta spirituala de ego.

Lumanari Verzi

Semn: Pamant, Lemn

Simturi: vizual si tactil

Semnificatia culorii:Ai conectare profunda cu natura , urmaresti vindecarea si cresterea spirituala.Forta vietii tale se manifesta prin dualitatea subteran, aerian, purificand radacinile adanci prin trunchi stabil catre cer prin frunze si ramuri viguroase.Iti place sa ai stabilitate si activitati constructive, cautand si gasind mereu mijloacele sa le realizezi.

Culori asociate care te pot face sa vibrezi: Albastru si Crem.

FengShui: Poti creste abundenta si vitalitatea prin plante agatoare sau cu frunze rotundeasezate la lumina pe directia Sud , Sud Est, exemple Crasulla, Iedera, Bonzai, plante suculente, bambus. Poti sa achizitionezi un copacel de cristalecare sa iti creeze simbolic conectarea si inradacinarea si care poate energiza spatiul personal.

Aromaterapie: Parfum de lamaie, parfum de padure, parfum de maslin

Cristale: Malachit, Magnezit, Aventurin

Alte recomandari: pentru decorarea mediului de lucru sau de locuit alege texturi in relief cu nervuri, care sa iti dea senzatia deinradacinare, alterneaza cu spatii cu accente de verde care sa cuprinda mai multe nuante, de la verde pal, la verde intens si chiar fosforecentDaca iti doresti ceva simplu si care sa fie tot timpul cu tine, cauta o felicitare cu copaci sau plante pe care sa o porti cu tine si sa o privesti de cate ori ai nevoie de relaxare

Lumanari Albe

Semn: Aer

Simturi: Miros, Vizual

Semnificatia culorii Ai Cunoasterea abstracta a idelor, ai multa flexibilitate si curiozitate, precum si o puritate a intentiilor deosebita.Iti place nemarginirea si flexibilitatea, care se manifesta intr-o creativitate si activitate foarte dinamica, cel putin mental.

Culori asociate care te pot face sa vibrezi: Negru, Rosu

Feng Shui: Recomand zone de lumina si texturi vaporoase , lumina directa te poate suprasolicita, insa ceea ce are o intensitate reglabila chiarte poate ajuta sa iti descoperi potentialul treptat. Incearca o paleta larga de culori si texturi , dar ca pe o trecere de la un nivel la altul in mod treptat

Aromaterapie: Parfum de Iasomie , Floare de Lotus, Trandafiri albi

Cristale: Cuart , Obsidian Alb, Piatra Lunii

Alte Recomandari: Tendinta de a lua doar un aspect luminos al unor situatii poti sa o echilibrezi urmarind ca per total si pe un termen mai lung sa se indeplineasca echilibrul.Da-ti un timp de a reflecta pe o perioada mia lunga si de a lasa ideile noi sa se manifeste ca si conexiuni pe temen lung.Foloseste-ti optimismul pentru a intari realismul!

Lumanari Rosii

Semn: Foc

Simturi: Vizual, Auditiv

Semnificatia culorii:Ai cunoasterea potentialului tau si doresti sa ti-l exprimi fara ingradire. Tipologia sangvinica, dinamismul si pasiunea te caracterizeaza.Mare grija la sistemul de valori prin care sa detectezi momentul si persoanele propice pentru manifestare, intrucat aceasta intensitate nu poate fiperceputa la adevaratul sens de oricine. Te aflii intr-un dans al simturilor care cuprinde totul si vezi viata ca pe o celebrare.

Culori asociate care te pot face sa vibrezi: Alb , Negru

Feng Shui: Ai nevoie de sursa de calmare si de sursa de energizare. Pentru ca daruiesti foarte mult ai episoade in care ai nevoie sa fii doar tu cu tine,precum si un mod de a iti manifesta pasiunea. Recomand sa iti alegi doua zone de echilibrare, dormitorul poate avea elemnte care sa itisustina pasiunea de exemplu si baia sau livingul sa aiba puncte in care sa te poti energiza, pot fi materiale textile , elemente de decor,aparate de ascultat muzica sau aparate home cinema. Cel mai rapid mod de a face improspatare in cazul tau este un dus gen spa.

Aromaterapie: Parfum de Trandafiri, Santal

Cristale: Rubin, Jasp, Granat, Coral, Carneol

Alte recomandari: Echilibrarea pasiunii cu realitatea o poti face dezvoltand si alte laturi ale tale decat cele de traire intensa in actiuni sisa iti dezvolti o latura de sinteza si reflexivitate, care sa te ajute sa eviti impulsivitatea. Dar acest aspect se cultiva prin maturizare.

In speranta ca am facilitat cunoasterea mai profunda a alegerilor pe care le faci, Multumesc pentru lecturare si sa ai Spor in Autocunoastere!

R.

Lasă un comentariu